Animasjons intro av hellas
Prosjektbeskrivelse
For å starte et prosjekt så kan det være veldig, veldig lurt å ha en brief. Så i dette tilfelle så passet det bra å fokusere på en plass i Europa, og da ble det Hellas.
Så en intro som viser til litt info rundt Hellas. Enkelt og greit.
Moodboard
Her er moodboard og et kort manus oppsett.
Noen scener som skulle ha vært med passet ikke helt på grunn av lengden av introen, 15 sekunder var mer en nok.
Forståelse av intro
For å få mest mulig info på kortest mulig tid, så var det umulig å ta i bruk mye tekst som skulle leses. Så da ble det til teksturer, antikk statuer, Pytagoras og det jeg følte representerte Hellas bra nok til denne type animasjon.
Det er viktig å påpeke at jeg brukte enten egen lagde teksturer eller teksturer som kan finnes på openverse.org.
Musikk fant jeg på Artlist og lagde faktisk alt av lyd effekter selv. En av de lyd effektene er papir som blir knøvlet.
Kollasj brukt i animasjon fra andre kreatører 👇
Kollasj som formspråk
Man kan si at kollasj innenfor animasjon har blitt veldig populært de siste årene. Og de fleste tenker kanskje på Vox sine journalistiske videoer som forklarer jazz til stor krig + Explained serien på Netflix, som også er laget av Vox.
Det å bringe tradisjonell media med grafisk design, som smeltes in til motion design er det største grepet som gjør formspråket så fett å se på.Kollasj som et virkemiddel passer godt til det meste, siden du trenger ikke gjøre det så spesifikt “pent å se på” for at det skal funke.
Litt teksturer, lort, noen bilder (helst arkivert og skittent) og noen hårrester, så har du laget ett uttrykk som passer in.
Jeg tror nok folk flest som sitter foran dataen og ser en ny infografikk om en ny mobil, nytt system eller nye veier å gå tenker svært lite på overganger som blir brukt for å styrke historien til animasjonsfilmen.
Det er veldig forståelig det, men formålet med dette innlegget er vel det å vise litt frem hvor flott en film kan bli hvis man legger in det lille ekstra krydderet i animasjonen.
— Papier collé
— Photomontage
— Mixed media
Det finnes selvsagt flere ulike kollasj uttrykk ut der, men syns disse 3 ovenfor forklarer en viss pekepinn på hvordan kollasj i animasjons verden kan se ut.
Det høres og føles litt mer eksklusivt og fancy med en gang det er på fransk/engelsk disse uttrykkene. Papier collé blir direkte oversatt til limt papir på norsk, noe som er ganske vanskelig å få til på en data, sånn praktisk.
Uansett, det er jo formspråket man er ute etter, og det som gjør kollasj innen animasjon så flott å se på er jo nemlig denne hjemmelagde, selvsnekra, limt på papir viben man får av de forskjellige animasjonene.
Takk for din oppmerksomhet.